Nice-FIBARO training & certificering

Om het juiste home management advies aan jou klant te kunnen geven is goede kennis over het Nice-FIBARO platform essentieel. Daarom vind je bij JDK Benelux een serie specifieke trainingen voor installateurs en vakmensen die meer willen weten over home management oplossingen en het Nice-FIBARO PRO platform. Op deze pagina staat meer informatie over de beschikbare training- en certificeringsmogelijkheden, zodat je kan bepalen wat in jouw situatie het beste aansluit.

Trainingen voor retailers en verkopers kunnen op aanvraag verzorgd worden door JDK Benelux. Neem hiervoor contact op via het aanvraagformulier.


Algemene overzicht van het Nice-FIBARO trainingsaanbod

ONLINE*
Ga naar Nice-FIBARO Introductie en certificeringstraining
Ga naar JDK Benelux Webinars

JDK BENELUX Trainingscenter

Ga naar Nice-FIBARO Basis Installer Training
Ga naar Nice-FIBARO Installer Professional Training
Ga naar Nice-FIBARO Developer Training

* Ter info: Sommige JDK Benelux trainingen, webinars en overige ondersteuning zijn alleen zichtbaar als je Pro Installer of Certified Pro Installer bent bij JDK Benelux.


Nice-FIBARO Installer Basis Training

Over de training

Een verkorte kennismaking met het Nice-FIBARO home management systeem. In een drie uur durende middagsessie nemen we je mee in de introductie van het Nice-FIBARO platform. Hiermee krijg je een basis kennisniveau voor het gebruik en installatie van de Nice-FIBARO oplossingen. 

Voor wie is de Nice-FIBARO Installer Basis Training?
Wil je als installateur/systeem integrator kennis maken met het Nice-FIBARO PRO systeem dan is de Nice-FIBARO Installer Basis Training een prima start. Deze informatieve training omvat geen hands-on activiteiten, op locatie zijn wel verschillende Nice-FIBARO oplossingen aanwezig om deze eens te zien en/of te proberen.

Onderdelen van de training:

 • Waarom home management met het Nice-FIBARO PRO systeem?
 • Welke home management oplossingen zijn beschikbaar en hoe werken ze samen?
 • Welke technieken worden gebruikt en wat zijn specifieke kenmerken?
 • Hoe richt je een Nice-FIBARO home management omgeving in?
 • Wat bieden de apps, voor gebruiker en installateur?
 • Hoe maak je een woning ‘slim’?
 • En meer…

Om na deze Installer Basis training meteen aan de slag te gaan moet er altijd een Nice-FIBARO Home Center 3 worden aangeschaft samen met deze training. In de JDK webshop is deze speciale bundel te vinden en te bestellen.

Locatie training: Rotterdam.

Trainingskosten:
€ 0,00*

* Bij gebundelde aanschaf (eenmalig) van Home Center 3 Gateway OF bij afname van een Nice-FIBARO certificeringspakket.


Nice-FIBARO Introductie- en Certificeringstraining

Als gecertificeerd Nice-FIBARO installateur hebt je bij JDK een stapje voor en kan je succesvoller je belevingsvolle home management projecten uitvoeren. Je krijgt Premium B2B ondersteuning en toegang tot geavanceerde integratie informatie. Daarnaast kan je gebruik maken van de speciale Installer App voor het pro-actief beheren van jouw home management projecten. Wat we daarvoor terugvragen is dat je je verdiept in de mogelijkheden die het Nice-FIBARO PRO systeem bied, zodat je slagvaardig met je home management project aan de slag kan. Om de juiste kennis op te kunnen doen zijn er twee (2) online trainingen beschikbaar (intro Level 1 & Essentials) die je in je eigen tempo kan volgen.

Bij aanschaf van het Nice-FIBARO Certificeringspakket kan je, zonder meerkosten, ook deelnemen aan de Nice-FIBARO Installer Basis Training in ons JDK trainingscentrum in Rotterdam. Meer informatie over deze training is hier te vinden.

Welke onderdelen omvatten de online introductietrainingen?

Tijdens de on-line introductie training doorlopen we alle stappen voor een succesvol home managementproject. Je leert over de Nice-FIBARO PRO oplossingen en hoe je ze kan gebruiken in jouw projecten. Tijdens de online introductietraining zullen we de volgende onderwerpen bespreken:

 • Over Nice & FIBARO
 • Het waarom, hoe en wat van home management.
 • Welke communicatietechnologie wordt gebruikt?
 • Welke Nice-FIBARO PRO producten zijn beschikbaar en hoe gebruik je die?
 • Wat kan je met het Nice-FIBARO PRO Systeem?
 • Wat is het FIBARO ID & Wat kan je met een Nice-FIBARO Installer App?
 • Scenario’s en verkoop van smart home, hoe pak je dat aan?
 • Welke ondersteuning kan JDK Benelux je geven?

De Nice-FIBARO Essentials training bied verschillende tutorials over specifieke instellingen en mogelijkheden van het Nice-FIBARO PRO systeem. Zo wordt onder meer besproken hoe je toegang op afstand krijgt, wat je met variabelen kan doen en hoe je modules draadloos kan koppelen. Daarnaast vindt je er nog veel meer interessante toepassingen die worden besproken.

Alle elementen zijn online en kan je in je eigen tijd en op eigen tempo uitvoeren. 

LET OP: Voor het behalen van de certificering is het doorlopen van alle trainingsonderdelen een vereiste, naast het behalen van het certificeringsexamen. Meer informatie over de certificering vind je via deze link of via de ‘Bekijk certificering’-knop.

Locatie training: De training is online te volgen via de Pro Academy van JDK Benelux.

Training- en certificeringskosten:
€ 249,- excl. BTW.

Bekijk voor het volgen en voor meer informatie over de voordelen als gecertificeerd FIBARO installateur de volgende pagina:


Nice-FIBARO Installer Professional Training

Over de training

FIBARO Installer Professional training is een perfecte aanvulling op de standaard FIBARO certificeringstraining. Tijdens de trainingsdag doorlopen we de stappen van informatiegesprek tot oplevering van een home management project op basis van het Nice-FIBARO PRO systeem. Onze trainer heeft uitgebreide praktijkervaring en zal deze kennis graag met je delen.

Voor wie is de FIBARO Installer Professional Training?
De FIBARO Installer Professional Training is voor installateurs en system integrators die meer willen weten over de praktische installatie- en configuratieprincipes de Nice-FIBARO PRO systeem. Met de theoretische én veel praktische informatie die je tijdens de dag krijgt kan je de potentiële klant beter adviseren en vergroot je de kans op een succesvol home management project.

Onderdelen van de training:

 • Home management project, hoe pak je dat aan?
 • Principes van de technologie rondom het Nice-FIBARO PRO systeem
 • Integratie en installatie Nice-FIBARO PRO systeem
 • Installatie en configuratie (parameters) van de (non)Nice-FIBARO-modules
 • FIBARO ID en de nieuwe Home Center App
 • Functiepanelen (Alarm, Berichten, etc.)
 • Smart maken van het Nice-FIBARO PRO systeem met Blok Scenes en variabelen
 • FIBARO Installer App en Toegang op afstand
 • Backup/Restore & Recovery
 • Tips & Tricks

Locatie training: Rotterdam.

Trainingskosten: € 499,- excl. BTW.
Nice-FIBARO Developer Training

Nice-FIBARO Developer Training is voor de FIBARO installateurs die hun klanten een belevingsvoller home management willen bieden. Ondanks dat het slimmer maken van een woning al kan met de Blok-scene programmering, geven de Lua geprogrammeerde scenes de installateur de mogelijkheid om (bijna) iedere slimme (woon)belevingswens van de klant te realiseren. Daarnaast bouw je een ‘bibliotheek’ van herbruikbare scenes op.

Voor wie is de Nice-FIBARO Developer Training?

De FIBARO Developer Training is voor installateurs en system integrators die een verdiepingsslag willen in het Nice-FIBARO PRO systeem. Voor de deelname aan deze training is het belangrijk dat je voldoende Nice-FIBARO PRO systeem kennis hebt opgedaan.

Onderdelen van de training:

 • Waarom Lua, hoe kan je het toepassen en wat heb je er aan?
 • Basisprincipes en afspraken binnen Lua
 • Basis programmeerfuncties en toepassing
 • Nice-FIBARO Lua commando’s en toepassing
 • Gebruik van gegevenstabellen
 • Gebruik van Application Programming Interface (API)
 • Integraties van 3e partij producten en diensten
 • Tips & Tricks

Belangrijk: Heb je een FIBARO Advanced (tot 2019) of FIBARO Installer Professional Certificaat (vanaf 2019), aangevuld met praktijkervaring in projecten, dan kan je je inschrijven voor deze training. Anders vragen we je eerst een Nice-FIBARO Installer Professional Training te volgen voor de juiste basiskennis. Wat basis programmeerkennis is wel handig, maar enthousiasme belangrijker.

Locatie training: Rotterdam.

Trainingskosten: € 499,- excl. BTW.
JDK Benelux Webinars

JDK Benelux organiseert verschillende webinars over Nice-FIBARO, smart home en de compatibiliteit met Z-Wave producten van derden. Graag nodigen wij je uit voor uitbreiden van je kennis door het volgen van onze webinars, Op de JDK Pro Academy staan freemium en premium webinars. De premium webinars zijn beschikbaar na het behalen van de certificering als Nice-FIBARO installateur. Registreer voor meer informatie en het volgen van de webinars.

Vragen?

Voor meer informatie over de inhoud van de trainingen en de voorwaarden kun je contact opnemen met FIBARO Benelux op telefoon nummer +31(0)85 7606162 of via de e-mail info@fibarobenelux.com.